Goede Voornemens met Babette, voor een eco-positief 2021

Doe jij ook mee aan ‘Goede Voornemens met Babette’? Vanaf 4 januari begeleiden we je in 5 dagen naar een eco-positieve leefstijl: waarbij je je leven niet alleen verduurzaamt, maar je je ook bij elke kleine of grote stap een beetje superheld voelt.

Wat gaan we doen?

We gaan vanaf 4 januari in vijf dagen jouw lijstje Goede Voornemens voor een eco-positief 2021 opstellen! We nemen je ook dit jaar weer mee in de wereld van de verborgen impact, zodat je effectief én fijn kunt verduurzamen. Enjoy the ride!

Het enige wat jij hoeft te doen, is je aanmelden voor het LinkedIn evenement of onze nieuwsbrief (onderaan deze pagina), het stappenplan volgen en eruit pikken wat je tof vindt om te proberen. Niks moet, alles mag.

We doorlopen vijf stappen

Stap 1 Ontdek jouw verborgen impact op de planeet

Op dag 1 bereken je hoe duurzaam jouw leefstijl in 2020 was. Met Mijn Verborgen Impact ontdek jij hoe jouw impact top 10 eruit ziet. De tool is compleet vernieuwd, heb jij hem al gezien?

Stap 2 Compenseer je impact van 2020  

In deze stap kun je je impact over heel 2020 compenseren. Als je compenseert word je eco-neutraal, je begint 2021 als het ware met een schone lei! Er zijn diverse organisaties waar je bij kunt compenseren, zoals Partners Pays Dogon, Trees for All, Fair Climate Fund, The Green Branch en Justdiggit.

Stap 3 Stel je doel voor 2021

Welk doel past bij jou? Ga jij voor duurzaam, eco-neutraal of eco-positief? Hoeveel tijd wil je ervoor uittrekken om daar te komen? En op welke gebieden in jouw top 10 wil jij je impact verbeterd hebben, eind 2021?

Stap 4 Verbeter je impact in 2021

In deze stap ga je plannen maken om je doel te bereiken. Met welke onderdelen uit je top 10 wil jij aan de slag? We helpen je op weg met feitjes, tips én concrete handvatten om jouw voornemen om te zetten in actie.

Stap 5 Zet je in voor een mooie wereld

Op de laatste dag maak je een plannetje hoe jij komend jaar eco-positief kunt worden. Je denkt namelijk na over hoe jij het beste bij kunt dragen aan een duurzame, mooie wereld. Waar ligt jouw passie?

Is het iets voor mij?

Je kunt op elk niveau instappen en meedoen. Je kunt alleen de blogs lezen of ook daadwerkelijk aan de slag gaan. Je kunt er zelfs het doeboek Ecopositief in vijf stappen bij gebruiken. Niet per se nodig, wel handig. Het is helemaal aan jou. Wij laten alleen zien wat er kan. Oh, niet vergeten: geniet van je zoektocht naar een eco-positief 2021!

Hoe werkt het?

  • Meld je aan voor het LinkedIn event ‘Goede Voornemens met Babette 2021’. Je kunt ook via je mail meedoen, meld je dan aan voor de maillijst (zie ook onderaan dit bericht).
  • Lees elke dag de blog, waarin we tips, feitjes en handvatten delen waarmee jij je leven kunt verduurzamen en je ook nog eens indruk kan maken op een verjaardag 🙂
  • Maak je eigen actielijst met jouw Goede Voornemens.
  • Je kunt ook meedoen met een groep, bijvoorbeeld met je familie, vrienden, buren of collega’s. Doe het samen of daag elkaar uit.
  • Je kunt op LinkedIn jouw Goede Voornemens en tips met de andere deelnemers delen.
  • Enjoy the ride!

Optie: je kunt het doeboek Ecopositief in vijf stappen erbij gebruiken. Als je dat wilt heb je nog een kleine week om een exemplaar te bemachtigen. Handig, maar het kan ook zonder, no worries.

Win-win

Ok, maar wat levert dit je nou allemaal op? Sowieso voel je je met elke stap een beetje superheld natuurlijk! En veel van de stappen zijn ook nog fijn voor de slanke lijn, je gezondheid en je portemonnee. Daarnaast wordt de Aarde er beter van – en zelfs dat is uiteindelijk weer goed voor onszelf.

Wie zijn wij?

Dit project is voorgaande jaren opgestart door een enthousiast team van vrijwilligers, en wij zetten het initiatief dit jaar met liefde voort. Wij, dat zijn Babette en Elise. Elise werkt sinds maart 2019 met Babette bij Think Big Act Now. Babette is trouwens nog volop aan het schrijven, er komt dit voorjaar een compleet nieuw boek uit!

Tijdens deze campagne maken we goed gebruik van de geheel vernieuwde online impact tool: Mijn Verborgen Impact. Met grote dank aan de bouwers, Bullfrog Avenue en Martijn Baarda van Growinski voor hun overweldigende inzet en betrokkenheid. Ook willen we van deze gelegenheid gebruik maken om het bestuur van onze stichting EcoPositief en Frouke Bruinsma te bedanken voor hun steun het afgelopen jaar.

Nog even voor de zekerheid, net als vorig jaar verdienen we als Think Big Act Now niets met dit project, maar we doen het… voor jou! Zie het als ons nieuwjaarskadootje aan de wereld 🙂

Graag tot 4 januari!

Babette en Elise

P.s. Help je ons het event te delen?
We willen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen meedoen. Want, hoe meer mensen de grootste milieu-impacts in hun eigen leven aanpakken, hoe groter onze gezamenlijke positieve impact wordt! Wil je ons helpen? Heel graag! Dat kan op de volgende manieren, van klein naar groot:

✓ Meld je aan voor het LinkedIn-event ‘Goede Voornemens met Babette’ en doe mee! Je kunt ook meedoen door je email door te geven, dan ontvang je iedere dag een stap in je mail.
✓ Nodig je LinkedIn connecties uit voor het evenement.
✓ Deel het event op je persoonlijke en/of op je bedrijfspagina.
✓ Deel het event op andere sociale media, zoals Twitter en Instagram.
✓ Maak een nieuwsbericht op je website, waarin je doorverwijst naar het LinkedIn-event of vraag aandacht voor het event in je nieuwsbrief.
✓ Deel het evenement met je medewerkers: duurzame medewerkers dragen bij aan een duurzame organisatie.
✓ Sponsor je medewerkers bij stap 2: draag een bedrag naar keuze bij aan hun compensatie van 2020!

Tekst om te delen
Onderstaande tekst kun je gebruiken om met jouw netwerk te delen. Voel je vrij deze aan te passen.

Doe jij ook mee aan ‘Goede Voornemens met Babette’? Hét event waarbij we 2021 starten als het jaar waarin we samen laten zien hoe het beter kan! In 5 dagen begeleidt Babette Porcelijn, schrijfster van De Verborgen Impact, je naar een eco-positieve leefstijl: waarbij je je leven niet alleen verduurzaamt, maar je je ook bij elke kleine of grote stap een beetje superheld voelt. Doe ook mee! Meld je aan voor het event of doe mee via onze maillijst.

Blogs

The Climate Miles – podcast met Marjan Minnesma

Vanuit Groningen loopt Urgenda – met wie maar wil aanhaken – naar Glasgow, waar de klimaatconferentie COP26 van de Verenigde Naties plaatsvindt. Een fantastische actie om aandacht te vragen voor deze cruciale klimaattop. Elke ochtend neemt Urgenda-directeur Marjan Minnesma lopend een podcast op met een inspirerende gast.Op vrijdag 8 oktober liep Babette met haar mee. Je luistert […]

Lees meer

Samen werken naar het happy 2050 scenario – Babette in gesprek met Erno Hannink

Erno is businesscoach die, naast zijn coaching, ook al jaren een podcast maakt voor ondernemers: De Erno Hannink Show. Babette was te gast in de – maar liefst – 319e aflevering.  Vanuit het perspectief van ondernemers gaan Babette en Erno in gesprek. Hoe ziet ondernemen eruit als je bij wilt dragen aan een #happy2050? Wat […]

Lees meer

Terugkijken: webinar ‘Kennis verbeeld: 25 jaar datavisualisatie voor beleid’

Afgelopen donderdag was Babette te gast bij Planbureau voor de Leefomgeving (PBL), ter ere van de presentatie van de jubileumpublicatie ‘Kennis verbeeld: lessen uit 25 jaar datavisualisatie voor beleid’.  Het visualisatieteam van PBL deelde daar hun lessen en ervaringen over hoe je complexe informatie op een toegankelijke manier naar buiten brengt. Babette reflecteerde op de publicatie […]

Lees meer

Leergang voor Verborgen Impact Ambassadeurs – november 2021

Er komt weer een nieuwe ronde aan van onze Leergang voor Verborgen Impact Ambassadeurs!  Tijdens de training duiken we samen de wereld van De verborgen Impact in en leer je hoe je de belangrijkste kennis en inzichten kunt toepassen als je zelf duurzamer wilt leven én je omgeving daartoe wilt inspireren. Wil jij je inzetten […]

Lees meer