Podcast Groene Wegen

In de vijfde aflevering van Groene wegen een uitgebreid gesprek met Babette Porcelijn (1973). Zij is industrieel ontwerper en bekend van de boeken De Verborgen Impact en The Happy 2050 Scenario. Babette woont met haar man Rick en twee kinderen in Amsterdam. Thuis in haar woonkamer kwam ze op een middag tot een bijzonder inzicht en dat moment heeft haar leven behoorlijk veranderd. Ze is inmiddels een van de bekendste en ook meest invloedrijke duurzame denkers in Nederland. Wat is er nodig om op mondiaal niveau te verduurzamen? En hoe heeft ze dat zelf aangepakt? Waarom let ze minder op haar afval en juist extra op het kopen van nieuwe spullen? En heeft ze nog een guilty pleasure?

In de podcastserie ‘Groene wegen’ gaan Marco en Gera van den Berg (getrouwd, vijf kinderen) samen op pad om duurzame experts te interviewen. Gewapend met drie microfoons en het rood geblokte tafelkleed van thuis reizen ze het hele land door. Marco (1977) is zelfstandig tekstschrijver, interviewer en podcastmaker (zie Schrijfatelier RAAK). Gera (1975) is adviseur en spreker op gebied van duurzaamheid (zie Heerlijk Minimaliseren).

Blogs

CSRD Impact training

Breng CSRD tot leven Kickstart CSRD en maak je organisatie toekomstbestendig. Een unieke 1-daagse training, gegeven door de grondlegger van het ‘verborgen impact denken’ Babette Porcelijn.  Deze dag legt de basis voor CSRD binnen je organisatie en biedt verdiepende inzichten hoe je het meeste uit CSRD haalt. De training vindt plaats op 5 oktober 2023. […]

Lees meer

CSRD: Van transparantie naar transformatie

Babette sprak namens de stichting bij Circl NL over CSRD. Wat verandert er door de nieuwe Europese regels? Een papieren tijger of gaan we nu echt de verandering inzetten? Kijk hier het hele gesprek terug.

Lees meer

Training voor professionals

Vergroot de positieve impact van jouw organisatie Training rond het gedachtegoed van De verborgen impact en Het happy 2050 scenario. Wil jij in kaart brengen hoe jouw organisatie kan bijdragen aan een veilige, fijne toekomst? In deze training leer je hoe je een negatieve impact op mens en milieu ombuigt in een positieve. Met aandacht […]

Lees meer

CSRD Impact training – 21 juni 2023

Breng CSRD tot leven Kickstart CSRD en maak je organisatie toekomstbestendig. Een unieke 1-daagse training, gegeven door de grondlegger van het ‘verborgen impact denken’ Babette Porcelijn.  Deze dag legt de basis voor CSRD binnen je organisatie en biedt verdiepende inzichten hoe je het meeste uit CSRD haalt. De training vindt plaats op 21 juni 2023 […]

Lees meer