Podcast Groene Wegen

In de vijfde aflevering van Groene wegen een uitgebreid gesprek met Babette Porcelijn (1973). Zij is industrieel ontwerper en bekend van de boeken De Verborgen Impact en The Happy 2050 Scenario. Babette woont met haar man Rick en twee kinderen in Amsterdam. Thuis in haar woonkamer kwam ze op een middag tot een bijzonder inzicht en dat moment heeft haar leven behoorlijk veranderd. Ze is inmiddels een van de bekendste en ook meest invloedrijke duurzame denkers in Nederland. Wat is er nodig om op mondiaal niveau te verduurzamen? En hoe heeft ze dat zelf aangepakt? Waarom let ze minder op haar afval en juist extra op het kopen van nieuwe spullen? En heeft ze nog een guilty pleasure?

In de podcastserie ‘Groene wegen’ gaan Marco en Gera van den Berg (getrouwd, vijf kinderen) samen op pad om duurzame experts te interviewen. Gewapend met drie microfoons en het rood geblokte tafelkleed van thuis reizen ze het hele land door. Marco (1977) is zelfstandig tekstschrijver, interviewer en podcastmaker (zie Schrijfatelier RAAK). Gera (1975) is adviseur en spreker op gebied van duurzaamheid (zie Heerlijk Minimaliseren).

Blogs

Make a Leap Day: handvatten voor postgroei in de praktijk

Met schrikkeldag hebben we dit jaar een dag extra. Laat die dag niet opslokken door het alledaagse maar neem deel aan de make-a-leap day! In zes masterclasses ontvang je handvatten voor postgroei in de praktijk, inzichten en inspiratie waarmee je koers kunt zetten in een tijd van chaos en verandering. Met masterclasses van: Paul Schenderling: […]

Lees meer

Impacttraining voor professionals

Vergroot de positieve impact van jouw organisatie Wil jij in kaart brengen hoe jouw organisatie effectief kan bijdragen aan een veilige, fijne toekomst? In deze training leer je hoe je negatieve impact op mens en planeet ombuigt in een positieve. Je ontwikkelt of versterkt je eigen project onder onze begeleiding. Deze training is gebaseerd op […]

Lees meer

VPRO tegenlicht & Dutch Design Week

VPRO en Dutch Design Week (DDW) maakten op zondag 22 oktober een interactieve liveshow: samen met ontwerpers, experts én het publiek zochten ze naar oplossingen voor de wegwerpmaatschappij. Babette opende de show met een gesproken column.  

Lees meer

CSRD Impact training

Breng CSRD tot leven Kickstart CSRD en maak je organisatie toekomstbestendig. Een unieke 1-daagse training, gegeven door de grondlegger van het ‘verborgen impact denken’ Babette Porcelijn.  Deze dag legt de basis voor CSRD binnen je organisatie en biedt verdiepende inzichten hoe je het meeste uit CSRD haalt. De training vindt opnieuw plaats op 6 maart […]

Lees meer