Dag 7: Jouw Goede Voornemens

Je hebt deze week aan de hand van onze posts je lijst met Goede Voornemens kunnen maken om bij te dragen aan een veilige, fijne toekomst. Een toekomst waarin we elkaar oprecht een ‘happy 2050’ wensen. En de kers op de taart: je inzetten voor de ‘greater good’ alleen al verrijkt je leven vandaag. Hoe tof is dat!

Vandaag, op de laatste dag van de reeks ‘Goede Voornemens voor 2050’, zetten we de puntjes op de i. Let’s go!

Why?

De wereld lijkt onveiliger te worden. Milieu-impact, ongelijkheid, sociale en politieke onrust nemen toe. Kunnen we het tij keren? Is een ‘happy 2050 scenario’ mogelijk? Jazeker! Als we tenminste gericht aan de slag gaan.

Voor een ‘happy 2050’ hobbelen we niet van crisis naar crisis – van symptoom naar symptoom, maar pakken we onderliggende oorzaken aan. We stellen de bescherming van de planeet centraal, want die is onmisbaar om veilig op te wonen, voor ons eten, voor al onze productie, voor onze gezondheid, ga zo maar door. We creëren bovendien gelijke kansen voor iedereen in de wereld, en we pakken de systeemfouten in de economie aan.

Wij zijn de crew van onze planeet. Jij en ik, wij kunnen allemaal slagkracht ontwikkelen voor een fijne toekomst. We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor een happy 2050 inzetten. Dan kan het lukken. Jij kunt slagkracht ontwikkelen in verschillende rollen. Als consument, in je werk, met je geld en door anderen te inspireren bijvoorbeeld. Think Big Act Now!

Goede Voornemens

Met de ‘Goede Voornemens voor 2050’ hebben Elise en ik je in vogelvlucht laten zien wat je allemaal kunt doen als je wilt bijdragen aan een veilige, fijne wereld. Allemaal tips uit mijn boek Het happy 2050 scenario. Heb jij een lijst bijgehouden met ideeën en voornemens?

  • Pak je lijst er nog een keer bij, en check of hij goed is zo. Gebruik daarbij het plaatje ‘vuistregels voor de crew’ hieronder, of lees de afleveringen terug*.
  • Deel je je mooiste Goede Voornemens met ons? We zijn benieuwd!

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw. 

Gelukkig 2022!

Babette, Elise en de crew van Think Big Act Now

*Alle afleveringen van de Goede Voornemens voor 2050 nog een keer teruglezen? Dat kan hier:

0. Waarom deze reeks

1. Goede voornemens als consument

2. Slagkracht in je werk

3. Goede voornemens over geld

4. Je slagkracht als burger

5. Slagkracht in relaties

6. Je slagkracht als mens

Wil je meer weten over al deze onderwerpen? Lees dan de boeken van Babette of bezoek een van onze lezingen, trainingen of doe de e-learning. Zie thinkbigactnow.org. Test je eigen impact en ontdek wat je kunt doen op mijnverborgenimpact.nl.

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw!

Blogs

CSRD Impact training

Breng CSRD tot leven Kickstart CSRD en maak je organisatie toekomstbestendig. Een unieke 1-daagse training, gegeven door de grondlegger van het ‘verborgen impact denken’ Babette Porcelijn.  Deze dag legt de basis voor CSRD binnen je organisatie en biedt verdiepende inzichten hoe je het meeste uit CSRD haalt. De training vindt plaats op 5 oktober 2023. […]

Lees meer

CSRD: Van transparantie naar transformatie

Babette sprak namens de stichting bij Circl NL over CSRD. Wat verandert er door de nieuwe Europese regels? Een papieren tijger of gaan we nu echt de verandering inzetten? Kijk hier het hele gesprek terug.

Lees meer

Training voor professionals

Vergroot de positieve impact van jouw organisatie Training rond het gedachtegoed van De verborgen impact en Het happy 2050 scenario. Wil jij in kaart brengen hoe jouw organisatie kan bijdragen aan een veilige, fijne toekomst? In deze training leer je hoe je een negatieve impact op mens en milieu ombuigt in een positieve. Met aandacht […]

Lees meer

CSRD Impact training – 21 juni 2023

Breng CSRD tot leven Kickstart CSRD en maak je organisatie toekomstbestendig. Een unieke 1-daagse training, gegeven door de grondlegger van het ‘verborgen impact denken’ Babette Porcelijn.  Deze dag legt de basis voor CSRD binnen je organisatie en biedt verdiepende inzichten hoe je het meeste uit CSRD haalt. De training vindt plaats op 21 juni 2023 […]

Lees meer