Dag 7: Jouw Goede Voornemens

Je hebt deze week aan de hand van onze posts je lijst met Goede Voornemens kunnen maken om bij te dragen aan een veilige, fijne toekomst. Een toekomst waarin we elkaar oprecht een ‘happy 2050’ wensen. En de kers op de taart: je inzetten voor de ‘greater good’ alleen al verrijkt je leven vandaag. Hoe tof is dat!

Vandaag, op de laatste dag van de reeks ‘Goede Voornemens voor 2050’, zetten we de puntjes op de i. Let’s go!

Why?

De wereld lijkt onveiliger te worden. Milieu-impact, ongelijkheid, sociale en politieke onrust nemen toe. Kunnen we het tij keren? Is een ‘happy 2050 scenario’ mogelijk? Jazeker! Als we tenminste gericht aan de slag gaan.

Voor een ‘happy 2050’ hobbelen we niet van crisis naar crisis – van symptoom naar symptoom, maar pakken we onderliggende oorzaken aan. We stellen de bescherming van de planeet centraal, want die is onmisbaar om veilig op te wonen, voor ons eten, voor al onze productie, voor onze gezondheid, ga zo maar door. We creëren bovendien gelijke kansen voor iedereen in de wereld, en we pakken de systeemfouten in de economie aan.

Wij zijn de crew van onze planeet. Jij en ik, wij kunnen allemaal slagkracht ontwikkelen voor een fijne toekomst. We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor een happy 2050 inzetten. Dan kan het lukken. Jij kunt slagkracht ontwikkelen in verschillende rollen. Als consument, in je werk, met je geld en door anderen te inspireren bijvoorbeeld. Think Big Act Now!

Goede Voornemens

Met de ‘Goede Voornemens voor 2050’ hebben Elise en ik je in vogelvlucht laten zien wat je allemaal kunt doen als je wilt bijdragen aan een veilige, fijne wereld. Allemaal tips uit mijn boek Het happy 2050 scenario. Heb jij een lijst bijgehouden met ideeën en voornemens?

  • Pak je lijst er nog een keer bij, en check of hij goed is zo. Gebruik daarbij het plaatje ‘vuistregels voor de crew’ hieronder, of lees de afleveringen terug*.
  • Deel je je mooiste Goede Voornemens met ons? We zijn benieuwd!

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw. 

Gelukkig 2022!

Babette, Elise en de crew van Think Big Act Now

*Alle afleveringen van de Goede Voornemens voor 2050 nog een keer teruglezen? Dat kan hier:

0. Waarom deze reeks

1. Goede voornemens als consument

2. Slagkracht in je werk

3. Goede voornemens over geld

4. Je slagkracht als burger

5. Slagkracht in relaties

6. Je slagkracht als mens

Wil je meer weten over al deze onderwerpen? Lees dan de boeken van Babette of bezoek een van onze lezingen, trainingen of doe de e-learning. Zie thinkbigactnow.org. Test je eigen impact en ontdek wat je kunt doen op mijnverborgenimpact.nl.

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw!

Blogs

Ambassadeur van MaatschapWij

“Als we onze slagkracht als individuen optimaal benutten, kunnen we het tij nog keren: dat is dé boodschap van Babette Porcelijn. De auteur, ontwerper en onderzoeker weet als geen ander hoe ze complexe materie kan vertalen in handelingsperspectief”. MaatschapWij is een prachtig platform waar vele inspirerende en krachtige verhalen voor een mooie wereld gedeeld worden. […]

Lees meer

Gesproken column door Babette, tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022

In dit plenaire deel van de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: Babette Porcelijn over waar systeemverandering begint, de Nationale Hackathon Circulaire Economie, een gesprek over circulaire economie & financiering, de aftrap van de roadshow van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie, een gesprek met Glimina Chakor, Ruud […]

Lees meer

Hoe worden webshops circulaire koplopers?

Transitieagenda Consumptiegoederen organiseert tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022 de sessie ‘Webshops als circulaire koplopers’ Gaan online winkelen en duurzaamheid samen? Steeds meer webshops werken met duurzaamheidsfilters. Maar moet je als consument letten op energielabels, het percentage gerecycled materiaal, arbeidsomstandigheden of watergebruik? En hoe betrouwbaar zijn de ‘duurzame’ filters die webshops aanbieden eigenlijk? Een […]

Lees meer

De toekomst is aan ons.

Zo creëren we volgens Babette Porcelijn een happy 2050. In haar nieuwste boek ‘Het Happy 2050 Scenario’ laat ze zien hoe we stap voor stap het welzijn van de Aarde en de mens met elkaar in balans kunnen brengen. Meer weten over de missie van Babette? Lees verder op https://maatschapwij.nu/.

Lees meer