Dag 7: Jouw Goede Voornemens

Je hebt deze week aan de hand van onze posts je lijst met Goede Voornemens kunnen maken om bij te dragen aan een veilige, fijne toekomst. Een toekomst waarin we elkaar oprecht een ‘happy 2050’ wensen. En de kers op de taart: je inzetten voor de ‘greater good’ alleen al verrijkt je leven vandaag. Hoe tof is dat!

Vandaag, op de laatste dag van de reeks ‘Goede Voornemens voor 2050’, zetten we de puntjes op de i. Let’s go!

Why?

De wereld lijkt onveiliger te worden. Milieu-impact, ongelijkheid, sociale en politieke onrust nemen toe. Kunnen we het tij keren? Is een ‘happy 2050 scenario’ mogelijk? Jazeker! Als we tenminste gericht aan de slag gaan.

Voor een ‘happy 2050’ hobbelen we niet van crisis naar crisis – van symptoom naar symptoom, maar pakken we onderliggende oorzaken aan. We stellen de bescherming van de planeet centraal, want die is onmisbaar om veilig op te wonen, voor ons eten, voor al onze productie, voor onze gezondheid, ga zo maar door. We creëren bovendien gelijke kansen voor iedereen in de wereld, en we pakken de systeemfouten in de economie aan.

Wij zijn de crew van onze planeet. Jij en ik, wij kunnen allemaal slagkracht ontwikkelen voor een fijne toekomst. We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor een happy 2050 inzetten. Dan kan het lukken. Jij kunt slagkracht ontwikkelen in verschillende rollen. Als consument, in je werk, met je geld en door anderen te inspireren bijvoorbeeld. Think Big Act Now!

Goede Voornemens

Met de ‘Goede Voornemens voor 2050’ hebben Elise en ik je in vogelvlucht laten zien wat je allemaal kunt doen als je wilt bijdragen aan een veilige, fijne wereld. Allemaal tips uit mijn boek Het happy 2050 scenario. Heb jij een lijst bijgehouden met ideeën en voornemens?

  • Pak je lijst er nog een keer bij, en check of hij goed is zo. Gebruik daarbij het plaatje ‘vuistregels voor de crew’ hieronder, of lees de afleveringen terug*.
  • Deel je je mooiste Goede Voornemens met ons? We zijn benieuwd!

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw. 

Gelukkig 2022!

Babette, Elise en de crew van Think Big Act Now

*Alle afleveringen van de Goede Voornemens voor 2050 nog een keer teruglezen? Dat kan hier:

0. Waarom deze reeks

1. Goede voornemens als consument

2. Slagkracht in je werk

3. Goede voornemens over geld

4. Je slagkracht als burger

5. Slagkracht in relaties

6. Je slagkracht als mens

Wil je meer weten over al deze onderwerpen? Lees dan de boeken van Babette of bezoek een van onze lezingen, trainingen of doe de e-learning. Zie thinkbigactnow.org. Test je eigen impact en ontdek wat je kunt doen op mijnverborgenimpact.nl.

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw!

Blogs

Gratis lespakketten voor primair onderwijs

Vanaf het moment dat de boeken van Babette verschenen werd het al gezegd, dit zou lesmateriaal moeten worden! Goed nieuws, want het is zover! Vanaf 10 oktober is onze eerste lessenreeks van 5 interactieve lessen, gebaseerd op ‘de Verborgen impact’, gratis beschikbaar voor de bovenbouw van alle scholen van het primair onderwijs in NL! We […]

Lees meer

Leergang voor Verborgen Impact Ambassadeurs – november 2022

Het is weer tijd voor de Leergang voor Verborgen Impact Ambassadeurs, mét aanvullende Happy 2050 training! Doe je mee? ONZE MISSIE Als Ambassadeur werk je mee aan onze missie, namelijk de wereld in veiliger vaarwater brengen. Een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor is een intacte planeet. Daar dragen we aan bij door kennis en context […]

Lees meer

Babette bij de Livestream van Het Klokhuis

Door te eten, te wonen, te kopen en te reizen gebruikt ieder van ons een stuk aarde. Dit noemen we de ecologische voetafdruk. Nederlanders leven letterlijk op te grote voet. Drie aardbollen, zoveel zouden we nodig hebben als iedereen op de wereld zou leven zoals wij in Nederland. Waar hebben we al die grond voor […]

Lees meer

Babette genomineerd als Verschilmaker 2022 door Vrouwen van Nu

De drie genomieerde Vrouwen van Nu Verschilmakers zijn bekend. Ook dit jaar zijn er drie inspirerende vrouwen genomineerd die door hun inzet de omgeving inspireren en de leefomgeving positief beïnvloeden. Via onderstaande button kun je je stem uitbrengen tot 1 september op de Verschilmaker van jouw keuze. Stembutton Lees meer over de genomineerden door op […]

Lees meer