Dag 7: Jouw Goede Voornemens

Je hebt deze week aan de hand van onze posts je lijst met Goede Voornemens kunnen maken om bij te dragen aan een veilige, fijne toekomst. Een toekomst waarin we elkaar oprecht een ‘happy 2050’ wensen. En de kers op de taart: je inzetten voor de ‘greater good’ alleen al verrijkt je leven vandaag. Hoe tof is dat!

Vandaag, op de laatste dag van de reeks ‘Goede Voornemens voor 2050’, zetten we de puntjes op de i. Let’s go!

Why?

De wereld lijkt onveiliger te worden. Milieu-impact, ongelijkheid, sociale en politieke onrust nemen toe. Kunnen we het tij keren? Is een ‘happy 2050 scenario’ mogelijk? Jazeker! Als we tenminste gericht aan de slag gaan.

Voor een ‘happy 2050’ hobbelen we niet van crisis naar crisis – van symptoom naar symptoom, maar pakken we onderliggende oorzaken aan. We stellen de bescherming van de planeet centraal, want die is onmisbaar om veilig op te wonen, voor ons eten, voor al onze productie, voor onze gezondheid, ga zo maar door. We creëren bovendien gelijke kansen voor iedereen in de wereld, en we pakken de systeemfouten in de economie aan.

Wij zijn de crew van onze planeet. Jij en ik, wij kunnen allemaal slagkracht ontwikkelen voor een fijne toekomst. We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor een happy 2050 inzetten. Dan kan het lukken. Jij kunt slagkracht ontwikkelen in verschillende rollen. Als consument, in je werk, met je geld en door anderen te inspireren bijvoorbeeld. Think Big Act Now!

Goede Voornemens

Met de ‘Goede Voornemens voor 2050’ hebben Elise en ik je in vogelvlucht laten zien wat je allemaal kunt doen als je wilt bijdragen aan een veilige, fijne wereld. Allemaal tips uit mijn boek Het happy 2050 scenario. Heb jij een lijst bijgehouden met ideeën en voornemens?

  • Pak je lijst er nog een keer bij, en check of hij goed is zo. Gebruik daarbij het plaatje ‘vuistregels voor de crew’ hieronder, of lees de afleveringen terug*.
  • Deel je je mooiste Goede Voornemens met ons? We zijn benieuwd!

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw. 

Gelukkig 2022!

Babette, Elise en de crew van Think Big Act Now

*Alle afleveringen van de Goede Voornemens voor 2050 nog een keer teruglezen? Dat kan hier:

0. Waarom deze reeks

1. Goede voornemens als consument

2. Slagkracht in je werk

3. Goede voornemens over geld

4. Je slagkracht als burger

5. Slagkracht in relaties

6. Je slagkracht als mens

Wil je meer weten over al deze onderwerpen? Lees dan de boeken van Babette of bezoek een van onze lezingen, trainingen of doe de e-learning. Zie thinkbigactnow.org. Test je eigen impact en ontdek wat je kunt doen op mijnverborgenimpact.nl.

Samen kunnen we van dit jaar een geweldig jaar maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw!

Blogs

Make a Leap Day: handvatten voor postgroei in de praktijk

Met schrikkeldag hebben we dit jaar een dag extra. Laat die dag niet opslokken door het alledaagse maar neem deel aan de make-a-leap day! In zes masterclasses ontvang je handvatten voor postgroei in de praktijk, inzichten en inspiratie waarmee je koers kunt zetten in een tijd van chaos en verandering. Met masterclasses van: Paul Schenderling: […]

Lees meer

Impacttraining voor professionals

Vergroot de positieve impact van jouw organisatie Wil jij in kaart brengen hoe jouw organisatie effectief kan bijdragen aan een veilige, fijne toekomst? In deze training leer je hoe je negatieve impact op mens en planeet ombuigt in een positieve. Je ontwikkelt of versterkt je eigen project onder onze begeleiding. Deze training is gebaseerd op […]

Lees meer

VPRO tegenlicht & Dutch Design Week

VPRO en Dutch Design Week (DDW) maakten op zondag 22 oktober een interactieve liveshow: samen met ontwerpers, experts én het publiek zochten ze naar oplossingen voor de wegwerpmaatschappij. Babette opende de show met een gesproken column.  

Lees meer

CSRD Impact training

Breng CSRD tot leven Kickstart CSRD en maak je organisatie toekomstbestendig. Een unieke 1-daagse training, gegeven door de grondlegger van het ‘verborgen impact denken’ Babette Porcelijn.  Deze dag legt de basis voor CSRD binnen je organisatie en biedt verdiepende inzichten hoe je het meeste uit CSRD haalt. De training vindt opnieuw plaats op 6 maart […]

Lees meer