Dag 5: slagkracht in relaties

In de afgelopen dagen hebben we allerlei goede voornemens onderzocht die bijdragen aan een veilige, fijne wereld. Het zijn allemaal acties die je zélf kunt doen. Maar er is nog een andere krachtige manier om positieve invloed te hebben, namelijk door ándere mensen te inspireren om zich ook te gaan inzetten voor een ‘happy 2050’. Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer slagkracht we hebben!

No alt text provided for this image

We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor zo’n ‘happy 2050 scenario’ inzetten. Dan kan het lukken om van dit jaar een geweldig jaar te maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw; een veilige, gezonde toekomst. Aan de slag voor een gelukkig 2022 én 2050.

> Pak je lijst met goede voornemens er weer bij en vul hem aan!

Hoe inspireer je anderen om zich ook in te zetten voor een happy 2050? Deze tips kunnen helpen:

  • Praat over wat van waarde is, wat we nu eigenlijk belangrijk vinden in het leven en wat we daarvoor nodig hebben. Gebruik het gelukspoppetje (plaatje boven).
  • Praat over ons wereldbeeld, zie de post van gisteren.
  • Leef een duurzaam leven voor. Vertel hoe jij het aanpakt, wat jou makkelijk af gaat en waarmee je worstelt.
  • Vertel over weetjes die je verwonderen. Gebruik de afleveringen van deze week hierbij of de boeken van Babette.
  • Vertel waarom je besloot om duurzamer te leven.
  • Vertel welke voordelen je leefstijl heeft, wat het je brengt. Praat meer over wat wél dan over wat niet.
  • Houd het bij jezelf. Laat de ander vrij om andere keuzes te maken, dring nooit iets op.
  • Stel nieuwsgierige vragen, wees open-minded zonder oordelen.
  • Denk en praat positief. Oefen met de sleutelwoorden uit het plaatje hieronder. De rode teksten vermijd je, de groene gebruik je.
  • Deze ideeën van Babette kun je misschien gebruiken in je gesprekken: “Ga aan het stuur zitten en werk op jouw manier mee. Doe wat je kunt en ontspan over de dingen waar je écht geen invloed op hebt. De weg is de herberg, enjoy the ride.”
No alt text provided for this image

Dat was dag 5! Welke kansen zie jij om met je omgeving in gesprek te gaan?

Schrijf je goede voornemens op en enjoy!

Morgen kijken we naar onze rol als mens. Zien we je dan weer?

No alt text provided for this image

We laten van 10 tot 17 januari 2022 in zeven afleveringen zien wat je allemaal kunt doen als je wilt bijdragen aan een veilige, fijne wereld. We gebruiken de inzichten uit Het happy 2050 scenario van Babette Porcelijn.

Je kunt slagkracht ontwikkelen in verschillende rollen. Als consument, in je werk, met je geld en als burger bijvoorbeeld. We gaan in deze week de verschillende rollen in je leven langs en we laten zien wat jij in elk van die rollen kunt doen om het verschil te maken.

Think Big Act Now helpt mensen om hun leefstijl te verbeteren, op basis van het gedachtegoed van Babette Porcelijn. Voor vragen kun je contact opnemen met Elise en Babette, via info@thinkbigactnow.org.

Andere afleveringen teruglezen:

0. Introductie

1. Goede voornemens als consument

2. Slagkracht in je werk

3. Goede voornemens over geld

4. Je slagkracht als burger

We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor zo’n ‘happy 2050 scenario’ inzetten

Blogs

Training tot Ambassadeur van Think Big Act Now – juni 2023

Think Big Act Now vergroot jouw positieve slagkracht. We helpen organisaties, mensen thuis en scholen op weg naar een veilig en fijne toekomst. Een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor is een intacte planeet. Daar dragen we aan bij door kennis en context te geven op wereldschaal (Think Big) en te laten zien wat wij als […]

Lees meer

Podcast Groene Wegen

In de vijfde aflevering van Groene wegen een uitgebreid gesprek met Babette Porcelijn (1973). Zij is industrieel ontwerper en bekend van de boeken De Verborgen Impact en The Happy 2050 Scenario. Babette woont met haar man Rick en twee kinderen in Amsterdam. Thuis in haar woonkamer kwam ze op een middag tot een bijzonder inzicht […]

Lees meer

Nieuwe Economie Nu – Babette bij de Tweede Kamer

Vanmiddag mocht Babette Tweede Kamer leden toespreken, bij het aanbieden van het manifest ‘Nieuwe Economie Nu’. Dit deelde ze met de aanwezigen: “Ik ben Babette Porcelijn, onafhankelijk onderzoeker en schrijver. Ik onderteken het manifest Nieuwe Economie Nu omdat al het wetenschappelijk materiaal dat ik bestudeerde maar één conclusie toelaat: verduurzamen is de goedkoopste manier om de economie te […]

Lees meer

’Moet ik nu toch mijn auto wegdoen?’ Een gesprek met onze nieuwe columnisten over groener leven, maar nu echt

Zondag 19 februari starten Elisah Pals en Babette Porcelijn hun nieuwe columnserie ’The happy impacters’. Op naar een kleinere voetafdruk én grotere handafdruk. Lees meer over de column via Het Noordhollands Dagblad.

Lees meer