Dag 5: slagkracht in relaties

In de afgelopen dagen hebben we allerlei goede voornemens onderzocht die bijdragen aan een veilige, fijne wereld. Het zijn allemaal acties die je zélf kunt doen. Maar er is nog een andere krachtige manier om positieve invloed te hebben, namelijk door ándere mensen te inspireren om zich ook te gaan inzetten voor een ‘happy 2050’. Hoe meer mensen er meedoen, hoe meer slagkracht we hebben!

No alt text provided for this image

We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor zo’n ‘happy 2050 scenario’ inzetten. Dan kan het lukken om van dit jaar een geweldig jaar te maken. En van deze eeuw een geweldige eeuw; een veilige, gezonde toekomst. Aan de slag voor een gelukkig 2022 én 2050.

> Pak je lijst met goede voornemens er weer bij en vul hem aan!

Hoe inspireer je anderen om zich ook in te zetten voor een happy 2050? Deze tips kunnen helpen:

  • Praat over wat van waarde is, wat we nu eigenlijk belangrijk vinden in het leven en wat we daarvoor nodig hebben. Gebruik het gelukspoppetje (plaatje boven).
  • Praat over ons wereldbeeld, zie de post van gisteren.
  • Leef een duurzaam leven voor. Vertel hoe jij het aanpakt, wat jou makkelijk af gaat en waarmee je worstelt.
  • Vertel over weetjes die je verwonderen. Gebruik de afleveringen van deze week hierbij of de boeken van Babette.
  • Vertel waarom je besloot om duurzamer te leven.
  • Vertel welke voordelen je leefstijl heeft, wat het je brengt. Praat meer over wat wél dan over wat niet.
  • Houd het bij jezelf. Laat de ander vrij om andere keuzes te maken, dring nooit iets op.
  • Stel nieuwsgierige vragen, wees open-minded zonder oordelen.
  • Denk en praat positief. Oefen met de sleutelwoorden uit het plaatje hieronder. De rode teksten vermijd je, de groene gebruik je.
  • Deze ideeën van Babette kun je misschien gebruiken in je gesprekken: “Ga aan het stuur zitten en werk op jouw manier mee. Doe wat je kunt en ontspan over de dingen waar je écht geen invloed op hebt. De weg is de herberg, enjoy the ride.”
No alt text provided for this image

Dat was dag 5! Welke kansen zie jij om met je omgeving in gesprek te gaan?

Schrijf je goede voornemens op en enjoy!

Morgen kijken we naar onze rol als mens. Zien we je dan weer?

No alt text provided for this image

We laten van 10 tot 17 januari 2022 in zeven afleveringen zien wat je allemaal kunt doen als je wilt bijdragen aan een veilige, fijne wereld. We gebruiken de inzichten uit Het happy 2050 scenario van Babette Porcelijn.

Je kunt slagkracht ontwikkelen in verschillende rollen. Als consument, in je werk, met je geld en als burger bijvoorbeeld. We gaan in deze week de verschillende rollen in je leven langs en we laten zien wat jij in elk van die rollen kunt doen om het verschil te maken.

Think Big Act Now helpt mensen om hun leefstijl te verbeteren, op basis van het gedachtegoed van Babette Porcelijn. Voor vragen kun je contact opnemen met Elise en Babette, via info@thinkbigactnow.org.

Andere afleveringen teruglezen:

0. Introductie

1. Goede voornemens als consument

2. Slagkracht in je werk

3. Goede voornemens over geld

4. Je slagkracht als burger

We hebben zoveel mogelijk actieve, bevlogen mensen nodig die zich voor zo’n ‘happy 2050 scenario’ inzetten

Blogs

Ambassadeur van MaatschapWij

“Als we onze slagkracht als individuen optimaal benutten, kunnen we het tij nog keren: dat is dé boodschap van Babette Porcelijn. De auteur, ontwerper en onderzoeker weet als geen ander hoe ze complexe materie kan vertalen in handelingsperspectief”. MaatschapWij is een prachtig platform waar vele inspirerende en krachtige verhalen voor een mooie wereld gedeeld worden. […]

Lees meer

Gesproken column door Babette, tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022

In dit plenaire deel van de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022, georganiseerd door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat: Babette Porcelijn over waar systeemverandering begint, de Nationale Hackathon Circulaire Economie, een gesprek over circulaire economie & financiering, de aftrap van de roadshow van de Kennis- en Innovatieagenda Circulaire Economie, een gesprek met Glimina Chakor, Ruud […]

Lees meer

Hoe worden webshops circulaire koplopers?

Transitieagenda Consumptiegoederen organiseert tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Economie 2022 de sessie ‘Webshops als circulaire koplopers’ Gaan online winkelen en duurzaamheid samen? Steeds meer webshops werken met duurzaamheidsfilters. Maar moet je als consument letten op energielabels, het percentage gerecycled materiaal, arbeidsomstandigheden of watergebruik? En hoe betrouwbaar zijn de ‘duurzame’ filters die webshops aanbieden eigenlijk? Een […]

Lees meer

De toekomst is aan ons.

Zo creëren we volgens Babette Porcelijn een happy 2050. In haar nieuwste boek ‘Het Happy 2050 Scenario’ laat ze zien hoe we stap voor stap het welzijn van de Aarde en de mens met elkaar in balans kunnen brengen. Meer weten over de missie van Babette? Lees verder op https://maatschapwij.nu/.

Lees meer