Dag 1: Jouw impact in 2019

Wat was jouw impact in 2019?

Welkom bij de Goede Voornemens met Babette! Leuk dat je meedoet! We gaan meteen van start.

We beginnen de week met een terugblik op 2019. Door je persoonlijke impact top 10 in kaart te brengen, weet jij hoeveel impact jouw huidige levensstijl heeft gehad én weet je meteen waar je in 2020 het beste mee aan de slag kunt gaan.

Morgen gaan we die impact meteen compenseren, door bomen te planten. Zo beginnen we 2020 met frisse moed!

De dagen daarna gaan we aan de slag met de grootste hotspots voor een duurzamer 2020, want die zetten natuurlijk de meeste zoden aan de dijk. Aan het einde van de week meet je opnieuw je top 10 met jouw goede voornemens en dan zie je meteen of je on track zit.

3,6 Aardes of 1?

We leven wereldwijd alsof we 1,7 Aardes hebben. Die hebben we niet, last time I checked. En als iedereen op de wereld zo zou leven als de gemiddelde Nederlander, zouden we 3,6 Aardes nodig hebben. Die hebben we al helemaal niet!

Als je duurzaam wilt leven betekent dat dus binnen de draagkracht van één Aarde blijven, want dat past wél. Je komt het snelste binnen de draagkracht als je over de hele linie aan de slag gaat met de grote dingen. En dat is precies wat wij deze week gaan onderzoeken!

Aan de slag!

Actie 1 > Ga naar www.mijnverborgenimpact.nl en vul de top 10 tool in (op basis van je dagelijks leven in 2019).

Deze handleiding kan helpen om een goede inschatting te maken binnen de verschillende categorieën. Je antwoorden kan je vervolgens in de online tool invullen.

Actie 2 > Lees jouw aantal Aardes af op het resultaten-scherm van mijnverborgenimpact.nl. Maak een print screen van de uitkomst. Maak een Goede Voornemens mapje op je computer en bewaar jouw top 10 daarin.

Actie 3 > Hoeveel Aardes moeten er bij jou vanaf als je binnen de draagkracht wilt komen? Het hoeft niet allemaal in één keer goed he. Wat zou je dit jaar willen bereiken? Hoeveel jaar heb je dan nodig om binnen de draagkracht te komen?

Actie 4 > We zijn benieuwd hoe groot jouw uitdaging is, deel je jouw verhaal met ons op Facebook?

Nu weet je hoe groot jouw uitdaging is voor 2020. Morgen gaan we bomen planten (yes!) en daarna maken we een actielijst met goede voornemens die zoden aan de dijk zetten.

Enjoy! 

Door je persoonlijke impact top 10 in kaart te brengen, weet jij hoeveel impact jouw huidige levensstijl heeft gehad én weet je meteen waar je in 2020 het beste mee aan de slag kunt gaan

Blogs

WAT IK DOE EN LAAT VOOR HET KLIMAAT – Hoe leidt kennis van het klimaat tot actie?

Zo’n twee jaar geleden raakte ik ervan doordrongen dat klimaatverandering verstrekkende gevolgen heeft voor ons en de generaties na ons. Ik ging op zoek naar de manier waarop ik een leuk leven kan leiden met een minder grote impact op onze leefomgeving. Ik gooide m’n werk, dieet, shopgedrag en vakantieroutines volledig om, met alle discussies, […]

Lees meer

Dag 7: Goede Voornemens voor een EcoPositief leven

Goede Voornemens voor een EcoPositief leven We hebben het leukste voor het laatste bewaard! De afgelopen dagen heb je plannen gemaakt om je impact op het ecosysteem terug kunt brengen tot binnen de draagkracht van de planeet. En je hebt je impact over 2019 gecompenseerd. Maar wat als ik je vertel dat je nog een stap […]

Lees meer

Dag 6: Verbeter je impact in 2020 – Wonen

Goede Voornemens over Wonen Bij duurzaam wonen denk je vooral aan elektriciteit en verwarming, toch? De klassiekers. Terecht, want deze vormen samen het grootste deel van de impact van je woning. Maar de bouw heeft ook veel impact en als je met die verborgen impact rekening houdt, kun je extra effectief verduurzamen. Facts to impress […]

Lees meer

Dag 5: Verbeter je impact in 2020 – Vervoer

Goede Voornemens over Vervoer Inmiddels is vliegen allang een serieus gespreksonderwerp geworden. Waar vliegschaamte tijdens de vorige ronde nog een relatief nieuw woord was, hoor je het nu overal terug. Een vervelende emotie, schaamte.. Daarom kiezen wij liever voor inspiratie en actie; wíllen in plaats van niet meer mogen. Dat is onze insteek bij het […]

Lees meer