Dag 1: Jouw impact in 2019

Wat was jouw impact in 2019?

Welkom bij de Goede Voornemens met Babette! Leuk dat je meedoet! We gaan meteen van start.

We beginnen de week met een terugblik op 2019. Door je persoonlijke impact top 10 in kaart te brengen, weet jij hoeveel impact jouw huidige levensstijl heeft gehad én weet je meteen waar je in 2020 het beste mee aan de slag kunt gaan.

Morgen gaan we die impact meteen compenseren, door bomen te planten. Zo beginnen we 2020 met frisse moed!

De dagen daarna gaan we aan de slag met de grootste hotspots voor een duurzamer 2020, want die zetten natuurlijk de meeste zoden aan de dijk. Aan het einde van de week meet je opnieuw je top 10 met jouw goede voornemens en dan zie je meteen of je on track zit.

3,6 Aardes of 1?

We leven wereldwijd alsof we 1,7 Aardes hebben. Die hebben we niet, last time I checked. En als iedereen op de wereld zo zou leven als de gemiddelde Nederlander, zouden we 3,6 Aardes nodig hebben. Die hebben we al helemaal niet!

Als je duurzaam wilt leven betekent dat dus binnen de draagkracht van één Aarde blijven, want dat past wél. Je komt het snelste binnen de draagkracht als je over de hele linie aan de slag gaat met de grote dingen. En dat is precies wat wij deze week gaan onderzoeken!

Aan de slag!

Actie 1 > Ga naar www.mijnverborgenimpact.nl en vul de top 10 tool in (op basis van je dagelijks leven in 2019).

Deze handleiding kan helpen om een goede inschatting te maken binnen de verschillende categorieën. Je antwoorden kan je vervolgens in de online tool invullen.

Actie 2 > Lees jouw aantal Aardes af op het resultaten-scherm van mijnverborgenimpact.nl. Maak een print screen van de uitkomst. Maak een Goede Voornemens mapje op je computer en bewaar jouw top 10 daarin.

Actie 3 > Hoeveel Aardes moeten er bij jou vanaf als je binnen de draagkracht wilt komen? Het hoeft niet allemaal in één keer goed he. Wat zou je dit jaar willen bereiken? Hoeveel jaar heb je dan nodig om binnen de draagkracht te komen?

Actie 4 > We zijn benieuwd hoe groot jouw uitdaging is, deel je jouw verhaal met ons op Facebook?

Nu weet je hoe groot jouw uitdaging is voor 2020. Morgen gaan we bomen planten (yes!) en daarna maken we een actielijst met goede voornemens die zoden aan de dijk zetten.

Enjoy! 

Door je persoonlijke impact top 10 in kaart te brengen, weet jij hoeveel impact jouw huidige levensstijl heeft gehad én weet je meteen waar je in 2020 het beste mee aan de slag kunt gaan

Blogs

EcoPositief in vijf stappen – doeboek voor een duurzaam dagelijks leven

Hoe verduurzaam je je dagelijks leven? Wat werkt nou echt en wat juist niet? Het doeboek EcoPositief in vijf stappen helpt om effectief aan de slag te gaan. Je ontdekt waarmee je de meeste impact hebt, welke oplossingen bij jou passen, en wat ze je opleveren. Misschien word je zelfs wel eco-positief. Weten wat dat […]

Lees meer

VACATURE [GESLOTEN]: DIRECTEUR STICHTING THINK BIG ACT NOW

Studio Babette Porcelijn zet zich sinds 2014 in om een eco-positief leven voor iedereen mogelijk te maken. Dat doet Babette Porcelijn samen met een team van experts, sprekers en ambassadeurs. Babette ontwikkelt content op basis van onderzoek. Ze maakt duurzaamheid bereikbaar voor iedereen en vertaalt inzichten naar stappen en acties om een leven te leiden binnen de […]

Lees meer

Wat heeft corona met milieu te maken?

Hoe ziet een duurzame toekomst eruit? Waar willen we eigenlijk naartoe met elkaar? En wat kunnen we daar vandaag al voor doen? Ik werk aan een boek over een gunstige toekomst voor de wereld en houd me met dit soort vragen bezig. Toen brak de coronacrisis uit. Allerlei kennis, theorieën, prioriteiten en gedachten tuimelden door […]

Lees meer

WAT IK DOE EN LAAT VOOR HET KLIMAAT – Hoe leidt kennis van het klimaat tot actie?

Zo’n twee jaar geleden raakte ik ervan doordrongen dat klimaatverandering verstrekkende gevolgen heeft voor ons en de generaties na ons. Ik ging op zoek naar de manier waarop ik een leuk leven kan leiden met een minder grote impact op onze leefomgeving. Ik gooide m’n werk, dieet, shopgedrag en vakantieroutines volledig om, met alle discussies, […]

Lees meer