Over Goede Voornemens met Babette – 2020!

Wat gaan we doen?

We gaan vanaf 6 januari in zeven dagen jouw lijstje Goede Voornemens voor een eco-positief 2020 opstellen! We nemen je ook dit jaar weer mee in de wereld van de verborgen impact, zodat je effectief én fijn kunt verduurzamen. Enjoy the ride!

We doorlopen drie stappen

Stap 1 Compenseer je impact van 2019 > Op dag 1 bereken je hoe duurzaam je leefstijl in 2019 was. In deze stap kun je je impact over heel 2019 compenseren. Als je compenseert word je eco-neutraal, je begint 2020 als het ware met een schone lei! We compenseren bij Partners Pays Dogon, Trees for All, Fair Climate Fund en Justdiggit.

Stap 2 Verbeter je impact in 2020 > In deze stap zoomen we in op spullen, food, vervoer en wonen. Je noteert elke dag goede voornemens op je actielijst voor het komende jaar. Aan het einde bereken je hoeveel verschil jouw goede voornemens gaan maken. Zit je op koers?

Stap 3 Zet je in voor een mooie wereld > Op de laatste dag maak je een plannetje hoe jij komend jaar eco-positief kunt worden. Je denkt namelijk na over hoe jij het beste bij kunt dragen aan een duurzame, mooie wereld. Waar ligt jouw passie?

Is het iets voor mij?

Je kunt op elk niveau instappen en meedoen. Bekijk het maar zo: hoe onduurzamer je nu leeft, hoe meer er te winnen valt! 🙂 Maak vooral keuzes waar je blij van wordt. Dan worden ze makkelijk gewoontes in je dagelijks leven. Neem er de tijd voor en vergeet vooral niet te genieten van je zoektocht naar een eco-positief leven.

Hoe werkt het?

  1. Meld je aan voor het Facebook-event ‘Goede Voornemens met Babette 2020’, zodat je onze berichten ontvangt. 
  2. Lees elke dag de blog hier op de site, waarin we tips en feitjes delen waarmee jij je leven kunt verduurzamen en je ook nog eens indruk kan maken op een verjaardag 🙂
  3. Maak je eigen actielijst met jouw Goede Voornemens.
  4. Deel op Facebook jouw Goede Voornemens met de andere deelnemers.
  5. Enjoy the ride!

Win-win

Ok, maar wat levert dit je nou allemaal op? Sowieso voel je je met elke stap een beetje superheld natuurlijk! En veel van de stappen zijn ook nog fijn voor de slanke lijn, je gezondheid en je portemonnee. Daarnaast wordt de Aarde er beter van – en zelfs dat is uiteindelijk weer goed voor onszelf.

Wie zijn ‘we’?

Dit project is voorgaande jaren opgestart door een enthousiast team van vrijwilligers, en wij zetten het initiatief dit jaar met liefde voort. Wij, dat zijn Babette en ik, Elise. Ik werk sinds maart als personal assistant en projectmanager voor Babette bij Think Big Act Now. Super leuk, waarover later meer, want er gaat veel gebeuren in 2020. Babette is volop aan het schrijven; er komen maar liefst twee (!) boeken uit én de Impact top 10 tool wordt vernieuwd!

Nog even voor de zekerheid, net als vorig jaar verdienen we als Think Big Act Now niets met dit project, maar we doen het… voor jou! Zie het als ons nieuwjaarskadootje aan de wereld 🙂

Graag tot 6 januari!

Babette en Elise

We nemen je weer mee in de wereld van de verborgen impact, zodat je effectief én fijn kunt verduurzamen!

Blogs

EcoPositief in vijf stappen – doeboek voor een duurzaam dagelijks leven

Hoe verduurzaam je je dagelijks leven? Wat werkt nou echt en wat juist niet? Het doeboek EcoPositief in vijf stappen helpt om effectief aan de slag te gaan. Je ontdekt waarmee je de meeste impact hebt, welke oplossingen bij jou passen, en wat ze je opleveren. Misschien word je zelfs wel eco-positief. Weten wat dat […]

Lees meer

VACATURE [GESLOTEN]: DIRECTEUR STICHTING THINK BIG ACT NOW

Studio Babette Porcelijn zet zich sinds 2014 in om een eco-positief leven voor iedereen mogelijk te maken. Dat doet Babette Porcelijn samen met een team van experts, sprekers en ambassadeurs. Babette ontwikkelt content op basis van onderzoek. Ze maakt duurzaamheid bereikbaar voor iedereen en vertaalt inzichten naar stappen en acties om een leven te leiden binnen de […]

Lees meer

Wat heeft corona met milieu te maken?

Hoe ziet een duurzame toekomst eruit? Waar willen we eigenlijk naartoe met elkaar? En wat kunnen we daar vandaag al voor doen? Ik werk aan een boek over een gunstige toekomst voor de wereld en houd me met dit soort vragen bezig. Toen brak de coronacrisis uit. Allerlei kennis, theorieën, prioriteiten en gedachten tuimelden door […]

Lees meer

WAT IK DOE EN LAAT VOOR HET KLIMAAT – Hoe leidt kennis van het klimaat tot actie?

Zo’n twee jaar geleden raakte ik ervan doordrongen dat klimaatverandering verstrekkende gevolgen heeft voor ons en de generaties na ons. Ik ging op zoek naar de manier waarop ik een leuk leven kan leiden met een minder grote impact op onze leefomgeving. Ik gooide m’n werk, dieet, shopgedrag en vakantieroutines volledig om, met alle discussies, […]

Lees meer