Dag 1: Hoe groot is jouw uitdaging?

Wat zijn jouw hotspots?

Welkom bij de Goede Voornemens met… mij! 🙂 Leuk dat je meedoet! We gaan meteen van start. Om effectief te kunnen verduurzamen is het handig om eerst te weten waar je het beste mee aan de slag kunt gaan. Daarom brengen we vandaag eerst onze persoonlijke impact top 10 in kaart. Vanaf morgen gaan we aan de slag met de grootste hotspots, want die zetten natuurlijk de meeste zoden aan de dijk. Aan het einde van de week meet je opnieuw je top 10 met jouw goede voornemens voor 2019 en dan zie je meteen of je on track zit.

3,6 Aardes of 1?

We leven wereldwijd alsof we 1,7 Aardes hebben. Die hebben we niet, last time I checked. En als iedereen op de wereld zo zou leven als de gemiddelde Nederlander, zouden we 3,6 Aardes nodig hebben. Die hebben we al helemaal niet!

Als je duurzaam wilt leven betekent dat dus binnen de draagkracht van één Aarde blijven, want dat past wél. Je komt het snelste binnen de draagkracht als je over de hele linie aan de slag gaat met de grote dingen. En dat is precies wat wij deze week gaan onderzoeken!

Wat doe ik zelf?

Ik blijf inmiddels binnen de draagkracht van de Aarde met mijn leefstijl (ongeveer 0,7 Aarde). Superfijn, want nu kan ik een beetje relaxen op de details en zo vermijd ik ecorexia. Sterker nog, mijn leven is erop vooruit gegaan!

Er blijft alsnog genoeg voor me over om aan te schaven. En je zult zien dat dat vooral dingen zijn die mij tijd gaan kosten. Tijd is nogal schaars, dus daar loopt het vaak op vast. Herkenbaar?

Aan de slag!

Actie 1 >> Ga naar www.mijnverborgenimpact.nl en vul de top 10 tool in (op basis van je dagelijks leven in 2018).

Actie 2 >> Lees jouw aantal Aardes af op het resultaten-scherm van mijnverborgenimpact.nl. Maak een print screen van de uitkomst. Maak een Goede Voornemens mapje op je computer en bewaar jouw top 10 daarin.

Actie 3 >> Hoeveel Aardes moeten er bij jou vanaf als je binnen de draagkracht wilt komen? Het hoeft niet allemaal in één keer goed he. Wat zou je dit jaar willen bereiken? Hoeveel jaar heb je dan nodig om binnen de draagkracht te komen?

Actie 4 >> Ik ben benieuwd hoe groot jouw uitdaging is, deel je jouw verhaal met ons op Facebook?

Nu weet je hoe groot jouw uitdaging is voor 2019. Vanaf morgen gaan we een actielijst maken met goede voornemens die zoden aan de dijk zetten. Graag tot morgen!!

Enjoy,

Babette

Vorig jaar hebben we 6000 bomen geplant en 400 ton CO2 gecompenseerd

Blogs

Babette in galerij Superhelden

In Columbus Earth Center heeft Babette een bijzondere plek gekregen! Ze is opgenomen in een rijtje met ‘duurzame superhelden’, mensen die op hun eigen manier proberen de wereld een beetje mooier te maken. Bekijk het zelf! Het Columbus Earth Center in Kerkrade is een theater over mensen en de Aarde. Door middel van spectaculaire 3D […]

Lees meer

Vacature [gesloten]

We zijn op zoek naar een enthousiaste PA Ben jij een frisse maar ervaren personal assistent? En ben je geïnteresseerd in duurzaamheid en heb je ervaring met communicatie en marketing? Dan biedt Think Big Act Now een interessante werkplek. Wat ga je doen? De vacature betreft personal assistent van Babette, met uitgebreide taken, ook richting […]

Lees meer

Goede voornemens gemaakt? Nu begint het echte werk

Goede Voornemens met Babette is weer achter de rug. Zeven dagen lang hebben we met bijna 500 mensen plannen gemaakt voor een eco-positief 2019. Zo’n bijzondere start van het nieuwe jaar! In deze laatste blog kijken we terug op wat we hebben bereikt. Én we kijken vooruit, want nu begint het echte werk. Facts to […]

Lees meer

Dag 7: Goede Voornemens voor een Eco-positief leven

We hebben het leukste voor het laatste bewaard! De afgelopen dagen heb je plannen gemaakt om je impact op het ecosysteem terug kunt brengen tot binnen de draagkracht van de planeet. En je hebt je impact over 2018 gecompenseerd. Maar wat als ik je vertel dat je nog een stap verder kunt gaan? Je kunt […]

Lees meer