Dag 1: Hoe groot is jouw uitdaging?

Wat zijn jouw hotspots?

Welkom bij de Goede Voornemens met… mij! 🙂 Leuk dat je meedoet! We gaan meteen van start. Om effectief te kunnen verduurzamen is het handig om eerst te weten waar je het beste mee aan de slag kunt gaan. Daarom brengen we vandaag eerst onze persoonlijke impact top 10 in kaart. Vanaf morgen gaan we aan de slag met de grootste hotspots, want die zetten natuurlijk de meeste zoden aan de dijk. Aan het einde van de week meet je opnieuw je top 10 met jouw goede voornemens voor 2019 en dan zie je meteen of je on track zit.

3,6 Aardes of 1?

We leven wereldwijd alsof we 1,7 Aardes hebben. Die hebben we niet, last time I checked. En als iedereen op de wereld zo zou leven als de gemiddelde Nederlander, zouden we 3,6 Aardes nodig hebben. Die hebben we al helemaal niet!

Als je duurzaam wilt leven betekent dat dus binnen de draagkracht van één Aarde blijven, want dat past wél. Je komt het snelste binnen de draagkracht als je over de hele linie aan de slag gaat met de grote dingen. En dat is precies wat wij deze week gaan onderzoeken!

Wat doe ik zelf?

Ik blijf inmiddels binnen de draagkracht van de Aarde met mijn leefstijl (ongeveer 0,7 Aarde). Superfijn, want nu kan ik een beetje relaxen op de details en zo vermijd ik ecorexia. Sterker nog, mijn leven is erop vooruit gegaan!

Er blijft alsnog genoeg voor me over om aan te schaven. En je zult zien dat dat vooral dingen zijn die mij tijd gaan kosten. Tijd is nogal schaars, dus daar loopt het vaak op vast. Herkenbaar?

Aan de slag!

Actie 1 >> Ga naar www.mijnverborgenimpact.nl en vul de top 10 tool in (op basis van je dagelijks leven in 2018).

Actie 2 >> Lees jouw aantal Aardes af op het resultaten-scherm van mijnverborgenimpact.nl. Maak een print screen van de uitkomst. Maak een Goede Voornemens mapje op je computer en bewaar jouw top 10 daarin.

Actie 3 >> Hoeveel Aardes moeten er bij jou vanaf als je binnen de draagkracht wilt komen? Het hoeft niet allemaal in één keer goed he. Wat zou je dit jaar willen bereiken? Hoeveel jaar heb je dan nodig om binnen de draagkracht te komen?

Actie 4 >> Ik ben benieuwd hoe groot jouw uitdaging is, deel je jouw verhaal met ons op Facebook?

Nu weet je hoe groot jouw uitdaging is voor 2019. Vanaf morgen gaan we een actielijst maken met goede voornemens die zoden aan de dijk zetten. Graag tot morgen!!

Enjoy,

Babette

Vorig jaar hebben we 6000 bomen geplant en 400 ton CO2 gecompenseerd

Blogs

EcoPositief in vijf stappen – doeboek voor een duurzaam dagelijks leven

Hoe verduurzaam je je dagelijks leven? Wat werkt nou echt en wat juist niet? Het doeboek EcoPositief in vijf stappen helpt om effectief aan de slag te gaan. Je ontdekt waarmee je de meeste impact hebt, welke oplossingen bij jou passen, en wat ze je opleveren. Misschien word je zelfs wel eco-positief. Weten wat dat […]

Lees meer

VACATURE [GESLOTEN]: DIRECTEUR STICHTING THINK BIG ACT NOW

Studio Babette Porcelijn zet zich sinds 2014 in om een eco-positief leven voor iedereen mogelijk te maken. Dat doet Babette Porcelijn samen met een team van experts, sprekers en ambassadeurs. Babette ontwikkelt content op basis van onderzoek. Ze maakt duurzaamheid bereikbaar voor iedereen en vertaalt inzichten naar stappen en acties om een leven te leiden binnen de […]

Lees meer

Wat heeft corona met milieu te maken?

Hoe ziet een duurzame toekomst eruit? Waar willen we eigenlijk naartoe met elkaar? En wat kunnen we daar vandaag al voor doen? Ik werk aan een boek over een gunstige toekomst voor de wereld en houd me met dit soort vragen bezig. Toen brak de coronacrisis uit. Allerlei kennis, theorieën, prioriteiten en gedachten tuimelden door […]

Lees meer

WAT IK DOE EN LAAT VOOR HET KLIMAAT – Hoe leidt kennis van het klimaat tot actie?

Zo’n twee jaar geleden raakte ik ervan doordrongen dat klimaatverandering verstrekkende gevolgen heeft voor ons en de generaties na ons. Ik ging op zoek naar de manier waarop ik een leuk leven kan leiden met een minder grote impact op onze leefomgeving. Ik gooide m’n werk, dieet, shopgedrag en vakantieroutines volledig om, met alle discussies, […]

Lees meer