Over Goede Voornemens met Babette

Wat gaan we doen?

We gaan vanaf 7 januari in zeven dagen jouw lijstje Goede Voornemens voor een eco-positief 2019 opstellen! Ik neem je met mijn dagelijkse blog mee in de wereld van de verborgen impact, zodat je effectief én fijn kunt verduurzamen. Enjoy the ride!

We doorlopen drie stappen

Stap 1 Duurzaam consumeren >> Deze stap duurt vijf dagen. Op dag 1 bereken je hoe duurzaam je leefstijl nu is. In de dagen daarna zoomen we in op spullen, food, vervoer en wonen. Je noteert elke dag goede voornemens op je actielijst voor het komende jaar. Ik laat zelf ook zien wat ik ga aanpakken. Aan het einde van level 1 bereken je nog eens hoeveel verschil jouw goede voornemens gaan maken. Zit je op koers?

Stap 2 Insane veel bomen planten >> In de volgende stap kun je je impact over heel 2018 compenseren. (Een helden-stap wat mij betreft). Als je compenseert word je eco-neutraal. We compenseren bij Partners Pays Dogon, Trees for All en Fair Climate Fund.

Stap 3 Eco-positief >> Op de laatste dag maak een plannetje hoe je komend jaar eco-positief kunt worden. Je denkt namelijk na over hoe jij het beste bij kunt dragen aan een duurzame wereld. Waar ligt jouw passie?

Is het iets voor mij?

Je kunt op elk niveau instappen en meedoen. Bekijk het maar zo: hoe onduurzamer je nu leeft, hoe meer er te winnen valt! 🙂 Maak vooral keuzes waar je blij van wordt. Dan worden ze makkelijk gewoontes in je dagelijks leven. Neem er de tijd voor en vergeet vooral niet te genieten van je zoektocht naar een eco-positief leven.

Hoe werkt het?

  1. Meld je aan voor het Facebook-event ‘Goede Voornemens met Babette’
  2. Lees elke dag de blog hier op de site, waarin ik je tips geef, mijn eigen aanpak deel en feitjes geef waarmee je indruk kan maken op een verjaardag 🙂
  3. Maak je eigen actielijst met jouw Goede Voornemens.
  4. Deel op Facebook jouw Goede Voornemens met de andere deelnemers.
  5. Enjoy the ride!

Win-win én win

Ok, maar wat levert dit je nou allemaal op? Sowieso voel je je met elke stap een beetje superheld natuurlijk! En veel van de stappen zijn ook nog fijn voor de slanke lijn, je gezondheid en je portemonnee. Daarnaast wordt de Aarde er beter van – en zelfs dat is uiteindelijk weer goed voor onszelf.

Je kunt ook nog een prijs winnen! Deel op de laatste dag jouw plan om eco-positief te worden op ons Facebook event. Verzamel jij de meeste likes verzamelt op jouw reactie? Dan win je het boek De verborgen impact. 

Nog een kado

Dit project drijft op een enthousiast team van vrijwilligers. We verdienen er (ook als Think Big Act Now) niets mee, maar we doen het… voor jou! Zie het als ons nieuwjaarskadootje aan de wereld 🙂 Veel dank aan Robbert, Ilona en Victor van Greenpeace, die ons helpen met advies over bereik, en Saskia, Karin, en Claudia van Think Big Act Now, die alles regelen. Love you guys.

Graag tot 7 januari!

Babette

Ga vooral aan de slag met de dingen waar je blij van wordt

Blogs

Babette in galerij Superhelden

In Columbus Earth Center heeft Babette een bijzondere plek gekregen! Ze is opgenomen in een rijtje met ‘duurzame superhelden’, mensen die op hun eigen manier proberen de wereld een beetje mooier te maken. Bekijk het zelf! Het Columbus Earth Center in Kerkrade is een theater over mensen en de Aarde. Door middel van spectaculaire 3D […]

Lees meer

Vacature [gesloten]

We zijn op zoek naar een enthousiaste PA Ben jij een frisse maar ervaren personal assistent? En ben je geïnteresseerd in duurzaamheid en heb je ervaring met communicatie en marketing? Dan biedt Think Big Act Now een interessante werkplek. Wat ga je doen? De vacature betreft personal assistent van Babette, met uitgebreide taken, ook richting […]

Lees meer

Goede voornemens gemaakt? Nu begint het echte werk

Goede Voornemens met Babette is weer achter de rug. Zeven dagen lang hebben we met bijna 500 mensen plannen gemaakt voor een eco-positief 2019. Zo’n bijzondere start van het nieuwe jaar! In deze laatste blog kijken we terug op wat we hebben bereikt. Én we kijken vooruit, want nu begint het echte werk. Facts to […]

Lees meer

Dag 7: Goede Voornemens voor een Eco-positief leven

We hebben het leukste voor het laatste bewaard! De afgelopen dagen heb je plannen gemaakt om je impact op het ecosysteem terug kunt brengen tot binnen de draagkracht van de planeet. En je hebt je impact over 2018 gecompenseerd. Maar wat als ik je vertel dat je nog een stap verder kunt gaan? Je kunt […]

Lees meer