Over Goede Voornemens met Babette

Wat gaan we doen?

We gaan vanaf 7 januari in zeven dagen jouw lijstje Goede Voornemens voor een eco-positief 2019 opstellen! Ik neem je met mijn dagelijkse blog mee in de wereld van de verborgen impact, zodat je effectief én fijn kunt verduurzamen. Enjoy the ride!

We doorlopen drie stappen

Stap 1 Duurzaam consumeren >> Deze stap duurt vijf dagen. Op dag 1 bereken je hoe duurzaam je leefstijl nu is. In de dagen daarna zoomen we in op spullen, food, vervoer en wonen. Je noteert elke dag goede voornemens op je actielijst voor het komende jaar. Ik laat zelf ook zien wat ik ga aanpakken. Aan het einde van level 1 bereken je nog eens hoeveel verschil jouw goede voornemens gaan maken. Zit je op koers?

Stap 2 Insane veel bomen planten >> In de volgende stap kun je je impact over heel 2018 compenseren. (Een helden-stap wat mij betreft). Als je compenseert word je eco-neutraal. We compenseren bij Partners Pays Dogon, Trees for All en Fair Climate Fund.

Stap 3 Eco-positief >> Op de laatste dag maak een plannetje hoe je komend jaar eco-positief kunt worden. Je denkt namelijk na over hoe jij het beste bij kunt dragen aan een duurzame wereld. Waar ligt jouw passie?

Is het iets voor mij?

Je kunt op elk niveau instappen en meedoen. Bekijk het maar zo: hoe onduurzamer je nu leeft, hoe meer er te winnen valt! 🙂 Maak vooral keuzes waar je blij van wordt. Dan worden ze makkelijk gewoontes in je dagelijks leven. Neem er de tijd voor en vergeet vooral niet te genieten van je zoektocht naar een eco-positief leven.

Hoe werkt het?

  1. Meld je aan voor het Facebook-event ‘Goede Voornemens met Babette’
  2. Lees elke dag de blog hier op de site, waarin ik je tips geef, mijn eigen aanpak deel en feitjes geef waarmee je indruk kan maken op een verjaardag 🙂
  3. Maak je eigen actielijst met jouw Goede Voornemens.
  4. Deel op Facebook jouw Goede Voornemens met de andere deelnemers.
  5. Enjoy the ride!

Win-win én win

Ok, maar wat levert dit je nou allemaal op? Sowieso voel je je met elke stap een beetje superheld natuurlijk! En veel van de stappen zijn ook nog fijn voor de slanke lijn, je gezondheid en je portemonnee. Daarnaast wordt de Aarde er beter van – en zelfs dat is uiteindelijk weer goed voor onszelf.

Je kunt ook nog een prijs winnen! Deel op de laatste dag jouw plan om eco-positief te worden op ons Facebook event. Verzamel jij de meeste likes verzamelt op jouw reactie? Dan win je het boek De verborgen impact. 

Nog een kado

Dit project drijft op een enthousiast team van vrijwilligers. We verdienen er (ook als Think Big Act Now) niets mee, maar we doen het… voor jou! Zie het als ons nieuwjaarskadootje aan de wereld 🙂 Veel dank aan Robbert, Ilona en Victor van Greenpeace, die ons helpen met advies over bereik, en Saskia, Karin, en Claudia van Think Big Act Now, die alles regelen. Love you guys.

Graag tot 7 januari!

Babette

Ga vooral aan de slag met de dingen waar je blij van wordt

Blogs

EcoPositief in vijf stappen – doeboek voor een duurzaam dagelijks leven

Hoe verduurzaam je je dagelijks leven? Wat werkt nou echt en wat juist niet? Het doeboek EcoPositief in vijf stappen helpt om effectief aan de slag te gaan. Je ontdekt waarmee je de meeste impact hebt, welke oplossingen bij jou passen, en wat ze je opleveren. Misschien word je zelfs wel eco-positief. Weten wat dat […]

Lees meer

VACATURE [GESLOTEN]: DIRECTEUR STICHTING THINK BIG ACT NOW

Studio Babette Porcelijn zet zich sinds 2014 in om een eco-positief leven voor iedereen mogelijk te maken. Dat doet Babette Porcelijn samen met een team van experts, sprekers en ambassadeurs. Babette ontwikkelt content op basis van onderzoek. Ze maakt duurzaamheid bereikbaar voor iedereen en vertaalt inzichten naar stappen en acties om een leven te leiden binnen de […]

Lees meer

Wat heeft corona met milieu te maken?

Hoe ziet een duurzame toekomst eruit? Waar willen we eigenlijk naartoe met elkaar? En wat kunnen we daar vandaag al voor doen? Ik werk aan een boek over een gunstige toekomst voor de wereld en houd me met dit soort vragen bezig. Toen brak de coronacrisis uit. Allerlei kennis, theorieën, prioriteiten en gedachten tuimelden door […]

Lees meer

WAT IK DOE EN LAAT VOOR HET KLIMAAT – Hoe leidt kennis van het klimaat tot actie?

Zo’n twee jaar geleden raakte ik ervan doordrongen dat klimaatverandering verstrekkende gevolgen heeft voor ons en de generaties na ons. Ik ging op zoek naar de manier waarop ik een leuk leven kan leiden met een minder grote impact op onze leefomgeving. Ik gooide m’n werk, dieet, shopgedrag en vakantieroutines volledig om, met alle discussies, […]

Lees meer