Leergang voor Verborgen Impact Ambassadeurs – november 2022

Het is weer tijd voor de Leergang voor Verborgen Impact Ambassadeurs, mét aanvullende Happy 2050 training! Doe je mee?

ONZE MISSIE

Als Ambassadeur werk je mee aan onze missie, namelijk de wereld in veiliger vaarwater brengen. Een van de belangrijkste voorwaarden daarvoor is een intacte planeet. Daar dragen we aan bij door kennis en context te geven op wereldschaal (Think Big) en te laten zien wat wij als individuen kunnen doen om dat te verbeteren (Act Now). Door zelf duurzamer te leven én eco-positieve impact te maken in onze invloedssfeer.

DOEL VAN DE TRAINING

Na het programma heb je helder voor ogen waarom én hoe jij je wilt inzetten voor een duurzame wereld. Je kunt kort en bondig vertellen over de belangrijkste kennis en inzichten uit De verborgen impact, gekoppeld aan jouw drijfveer en jouw persoonlijke plannen voor meer eco-positieve impact. Als Verborgen Impact Ambassadeur kun jij de mensen in jouw omgeving inspireren ook te beginnen aan hun zoektocht naar een eco-positief leven.

TIJDENS DE TRAINING

 • nemen trainers Mark Kauw en Elise van den Berg je mee in het proces naar een duurzaam en eco-positief leven;
 • kun je tijdens de Q&A met Babette Porcelijn alles vragen wat je wilt weten over verborgen impact;
 • ontdek je wat jij kunt doen om zelf effectief te verduurzamen;
 • gaan we dieper in op jouw drijfveren om je in te zetten voor een duurzame wereld;
 • oefen je met het maken van een ketenanalyse en het vertalen van je bevindingen naar begrijpelijke maten, zoals in De verborgen impact;
 • werk je een plan uit om eco-positieve impact te maken;
 • ontmoet je gelijkgestemden om mee te sparren en delen.

OPBRENGST VAN DE TRAINING

 • Je begrijpt de belangrijkste kennis, context en inzichten uit De verborgen impact;
 • Je leert die kennis vertalen naar praktisch handelingsperspectief, om effectief te verduurzamen;
 • Je gaat aan de slag met het doeboek EcoPositief in vijf stappen, als handvat tijdens jouw zoektocht naar een duurzaam dagelijks leven;
 • Je ontdekt hoe jij anderen in jouw omgeving daar ook enthousiast voor kunt maken;
 • Je werkt een eigen plan of initiatief uit om jouw kennis en kunde in te zetten voor een eco-positieve wereld.

AANMELDEN

Je kunt je aanmelden door ons een mail te sturen via info@thinkbigactnow.org, met je naam en een korte motivatie (+/- 100 woorden). We horen graag waarom en waarvoor je de training wilt volgen.

Aanmelden kan t/m 28 oktober 2022. Maar, ben je enthousiast om mee te doen, laat het ons dan meteen weten! Zo kunnen we op tijd inschatten of we van start kunnen. Dat kan als we minimaal 10 deelnemers hebben.

PRAKTISCH

 • 2 sessies, van 7 uur per sessie.
 • locatie: Lokaal01 in broedplaats HW10, Hendrik van Wijnstraat 10, te Amsterdam.
 • dinsdag 15 en 22 november 2022;
 • van 9.30 tot 16.30 uur;
 • huiswerk: houd er rekening mee dat je voorafgaand aan de Leergang en in de week tussen de trainingsdagen tijd nodig hebt voor het huiswerk (o.a. lezing bekijken, het doeboek doorlopen en je eco-positieve plan verder uitwerken). 

TER VOORBEREIDING

 • Lees je De verborgen impact (krijg je toegestuurd – fysiek en als pdf);
 • Ontvang je het doeboek EcoPositief in vijf stappen;
 • Bekijk je een of meerdere webinars van Babette Porcelijn over De verborgen impact en effectief verduurzamen;
 • Ga je met interactieve e-learning modules je kennis over de verborgen impact verdiepen en testen, en meer leren over jouw persoonlijke impact.

KOSTEN

€ 645,- ex. btw. De prijs is inclusief onder meer de e-learning, het boek De verborgen impact, het doeboek EcoPositief in vijf stappen en Het happy 2050 scenario.

CERTIFICAAT

Na het volledig doorlopen van de Leergang ontvang je een certificaat van deelname.

Na het volgen van deze Leergang voor Ambassadeurs kun je, in jouw omgeving en (net)werk, in kleine kringen aan de slag met en vertellen over verborgen impact en het effectief verduurzamen van je dagelijks leven.

DIT VONDEN ONZE AMBASSADEURS VAN DE (ONLINE) LEERGANG

“Heel nuttig, inspirerend, met echt een fijne, concrete toolbox die je meekrijgt”.

“Doordat ik het [eco-positieve plan] echt als pitch moest doen heb ik mezelf eindelijk kunnen dwingen het op papier te zetten en er een goed verhaal van te maken, dat was heel waardevol en daar kan ik mee verder!”

“Super tof om hieraan te hebben meegedaan!”

“Het heeft mij de bevestiging gegeven dat wat ik wil doen de goede weg is. Daarnaast was het voor mij een goede stok achter de deur om een goede pitch te maken en daar hebben jullie zeker bij geholpen”.

“Ik voelde me meteen thuis in de groep en bij jullie door jullie nuchtere en positieve benadering. Fijn dat het juist niet zo zakelijk was!”

“Ik vond het een heel leerzame en efficiënte cursus (en al helemaal in vredestijd tijdens crisis). Fijn om met zulke gelijkgestemden de cursus te doen”.

“Leerzaam, nuttig en inspirerend”

>> Alle informatie vind je hier <<

HET HAPPY 2050 SCENARIO – EXTRA TRAININGSDAG

In aanvulling op de Leergang tot Verborgen Impact Ambassadeur organiseren we een extra dag om ook bekend te raken met Het happy 2050 scenario.

HET HAPPY 2050 SCENARIO

Babette Porcelijn deed bijna vijf jaar nieuwsgierig onderzoek naar de systeemdrivers achter milieu-impact. Het happy 2050 scenario is het resultaat; een compleet plan van aanpak voor een veilige planeet, een geïnspireerde crew, een integer beleid, duurzame en circulaire productie zonder verborgen impact, een gezonde economie en gelijke kansen op welzijn voor iedereen.

Babette diept deze fundamenten van een gelukkige wereld uit en legt hun samenhang bloot in een nieuw model: het Gelukspoppetje. Dat geeft een helder overzicht van alles waarmee we aan de slag kunnen voor een happy 2050. Want wij zijn de crew van de planeet. Let’s go!

DOEL VAN DE TRAINING

Tijdens deze training voor Verborgen Impact Ambassadeurs (en Sprekers) leer je hoe jij als ambassadeur aan de slag kunt met Het happy 2050 scenario. Je krijgt een integraal beeld van de wereld hoe die er nu voor staat en de systeemdrivers achter verborgen impact. Je ontdekt op welke niveau’s wij slagkracht hebben als individu, in diverse rollen in ons dagelijks leven, en wat we dus zelf kunnen doen om bij te dragen aan een Happy 2050.

Je leert de donut economie, SDG’s en verschillende toekomstscenario’s in context te plaatsen en deze met behulp van de verschillende Happy 2050 dashboards en vuistregels om te zetten naar concrete actie.

TIJDENS DE TRAINING

 • Geeft Babette een lezing over Het happy 2050 scenario;
 • Kun je tijdens de Q&A en discussie al je vragen stellen en overwegingen delen;
 • Gaan we tijdens verschillende workshoprondes aan de slag met onze slagkracht als individu in de rollen die we hebben, wat we op ons werk kunnen doen en hoe we als crew van de planeet eigenaarschap kunnen nemen voor onze toekomst.

OPBRENGST VAN DE TRAINING

 • Je weet wat de belangrijkste systeemdrivers zijn die bijdragen aan de huidige situatie;
 • Je krijgt inzicht in de veranderingen die nodig zijn om die systemen bij te sturen, zodat ze bijdragen aan een Happy 2050;
 • Je ontdekt hoe wij daar als individu aan kunnen meewerken, dus waar onze slagkracht ligt in de verschillende rollen die wij hebben;
 • Je leert hoe we daar in ons werk aan bij kunnen dragen, welke knoppen kunnen we aan draaien?;
 • We gaan samen nadenken hoe we elkaar als crew van de planeet kunnen betrekken, helpen en versterken.

PRAKTISCH

 • 1 sessie, van 7 uur; 
 • locatie: NTB, in het midden van Nederland of Amsterdam;
 • dinsdag 29 november 2022, van 9.30 tot 16.30 uur.

KOSTEN

NTB – rond de € 200,- ex. btw.

AANMELDEN

Aanmelden kan t/m 28 oktober. De training gaat door bij voldoende deelnemers.

Meld je vrijblijvend aan bij interesse, dan ontvang je de definitieve info z.s.m.

CERTIFICAAT

Na het volledig doorlopen van de Leergang ontvang je een certificaat van deelname.

>> Alle informatie over de Happy 2050 training vind je op pagina 3 <<

“Heel nuttig, inspirerend, met echt een fijne, concrete toolbox die je meekrijgt”.

Blogs