PODCAST – ECOmerce, hoe duurzaam is online shoppen?

Tegenwoordig kun je bijna alles online kopen. Van televisies tot komkommers, van galajurken tot ovenwanten. Maar is dat online shoppen nou wel zo duurzaam?

In de 6-delige serie van de podcast Eco-merce bekijkt Frank Kromer de huidige staat van duurzaamheid in de e-commerce. Zo probeert hij antwoord te krijgen op de vraag: wat is duurzamer; een product online bestellen of in een fysieke winkel kopen?

Presentator Frank Kromer onderzoekt dit door de hele logistieke keten beter te bekijken. Hij gaat langs bij mensen uit het veld en spreekt verschillende experts die wijzen op de duurzame uitdagingen waarvoor de hele sector staat. De serie eindigt met een blik naar de toekomst: hoe duurzaam kan de e-commerce worden?

Babette Porcelijn laat in de tweede aflevering zien waar de grote impacts ontstaan bij producten zoals koptelefoons. Dat zit hem bij elektronische producten met name in de mijnbouw, waarbij vervuiling, ontbossing en sociale uitbuiting ontstaan. Wil je die impact zo klein mogelijk houden? Koop dan tweedehands en doe zo lang mogelijk met je producten. Ook laat dit zien hoe belangrijk het is dat er duurzame alternatieven komen, en aangeboden worden.

Dit alles hoor je in de podcast ECO-merce.

Blogs